

اگه برنامه نویس باشید قطعا با یه تعداد از این text editor ها و ide ها آشنایی دارید و اگر هم برنامه نویس نیستید و تازه می میخواهید برنامه نویسی رو یاد بگیرید و به سراغ یادگیری برنامه نویسی وب اومدید باید بگم مهم ترین نکته انتخاب یک برنامه خوب جهت کدنویسی می باشد . به زبون ساده برنامه نویس ساعت های متوالی زیادی رو برای برنامه نویسی باید از این محیط ها بهره ببره و بهتره که محیط برنامه نویسی که برای خودش استفاده می کنه محیطی ساده و خوب و در عین حال کارآمد باشه در ادامه میریم با چند تا از بهترین محیط ها برنامه نویسی وب که در واقع همون ide ها و text editor ها هستن آشنا میشیم. :)
تفاوت text editor و ide چیست ؟
اول از همه به زبون ساده بگم که همون طور که از اسم این دو تا پیداست text editor برای ویرایش متن استفاده میشه . برنامه هایی مثل bracket , sublime text , notepad++ و ... که اغلب برنامه های سبک ولی کاربردی ای هستن از این نوع برنامه هان
ولی ide که مخفف Integrated Development Environment هستش به معنی ” محیط توسعه یکپارچه " علاوه بر امکان ویرایش متن و کد قایلیت های دیگه ای دارن به عنوان مثال در زبان php میتونن کلاس ها و توابعی که ما استفاده کردیم رو ه صورت اتوماتیک بشناسن و در حین کد زنی به ما کمک کنن (autocompelete)

notepad++ :
یک ادیتور فوق لعاده سبک برای انجام ویرایش های جزئی و همچنین دارای قابلیت رنگبندی کد برای خوانایی بیشتر هست . مشکلی با زبان فارسی نداره و به راحتی میتونید باهاش کد های Html ، css و تا حدودی js بنویسید . ولی اگه کارتون با php و فریمورک های مثل لاراول هستش این ادیتور اصلا پیشنهاد نمیشه .

Atom :
یک تکست ادیتور حرفه ای و خوب که یکم از notepad++ سنگین تره وای در عوض قابلیت های بیشتری داره محیط کد نویسیش خیلی زیبا و user friendly هست . همچنین پکیج های زیادی براش ارائه شده و قابلیت نصب داره که میتونید بسته به نیازتون از اون ها استفاده کنید . برای نوشتن html , css , js , اندکی php

یکی از بهترین ادیتور ها و ویرایشگر هایی هست که باهاش کار کردم و کد نوشتم . تنها مشکلی که داره اینه که متن فارسی رو در حین کد نویسی برعکس و ناخوانا نشون میده ولی اونقدری سبک و محیط برنامه نویسی کاربرپسندی داره که همچنان بین برنامه نویسا محبوب هست . همچنین دارای پلاگین ها ، پکیج ها و تم های زیادی هست که بسته به نیازتون میتونید هرکدوم رو نصب کنید . بهترین گزینه برای ویرایش متن ها و کد ها یی نظیر html , css , js هست و محیط رنامه نویسی عالی ای داره .

ادیتور زیبا و پیشرفته وابسته به شرکت ماکروسافت : طبق معمول microsoft هم نخواست از غافله عقب بمونه و یه ادیتور خوب برای طراح های وب ساخت و داد بیرون . جالب اینه که این ادیتور از پشتیبانی خیلی قوی ای برخورداره و اگه مشکلی پیش بیاد و یا امکاناتی خواستید و توی این ادیتور پیدا نشد کافیه یه سرچ تو نت بزنید و کلی مطلب راجع به اون مشکل برایتون به نمایش در بیاد . پشتیبانی از پکیج های مختلف داره و شما می تونید بسته به نیازتون پکیج مورد نظرتون رو دانلود و نصب کنید روش. محیط برنامه نویسیش هم بسیار زیباست و یکم سنگین تر از sublime text هست

Bracket :
یکی از ادیتور های خیلی مطرح هست که مدتیه معروف و محبوب شده به دلیل سادگی و کارآمدی ای که داره . توسعه دهنده اون شرکت adobe هست و دارای تم های مختلفی برای راحتی کار باهاش هستش . پکیج های جانبی زیادی داره و برای frontend پیشنهاد میشه

از ادیتور ها بگذریم و برسیم به ide ها : بهترین ide از نظر برنامه نویسان php و فریمورک های نظیر لاراول (laravel) همین ide هست . از ویژگی ها مثبت اون میشه به خوندن اتوماتیک کلاس ها (class) و توابع (function) و قابلیت کامل کردن کد ها به صورت کاملا پیشرفته (auto compelete) هست . دارای پکیج های بسیار زیاد برای رفع نیاز کاربر . تنها ویژگی منفی ای که اغلب کاربرا راجع بهش گفتن سنگین بودن برنامه هست که اونم به خاطر کاراییشه . این محصول برای jetbrain هست . ویژگی های دیگر :
- نداشتن هیچ گونه مشکل با نوشتن ، ویرایش و فونت فارسی
- پشتیبانی از فریم ورک ها و کتابخانه های مختلف سمت کاربر مثل React , Vue , Angular و …
- تصحیح راحت خطاها
- پشتیبانی از گیت
- پشتیبانی از نسخه های مختلف جاوا اسکریپت ES5 , ES6 , ESNext

webstorm :
این ide نیز مانند phpstorm از خانواده jetbrains می باشد و امکانات آن را شامل میشود ولی تفاوت عمده ای که دارد : جهت نوشتن کد های frontend استفاده میشود .